Теперішній доконаний час (Present Perfect) в англійській мові

21.05.2023
20
0
Теперішній доконаний час, відомий також як Present Perfect, використовується для вираження дій або подій, які відбувалися у минулому, але мають зв'язок з теперішнім часом, результати або наслідки яких ще актуальні.
 
Форма теперішнього доконаного часу складається з допоміжного дієслова "have" або "has" (залежно від особи) і третьої форми дієслова (доконаного часу).
 
Загальна структура речення теперішнього доконаного часу:
Subject + have/has + past participle (третя форма дієслова)
 
Наприклад:
- I have studied English for five years. (Я вивчаю англійську вже п'ять років.)
- She has traveled to many countries. (Вона відвідала багато країн.)
- They have finished their homework. (Вони закінчили своє домашнє завдання.)
 
У цих реченнях, "I", "She", "They" є суб'єктами, "have", "has" є допоміжними дієсловами, а "studied", "traveled", "finished" є третьою формою дієслів, що виражають доконані дії у минулому.
 
Теперішній доконаний час використовується, коли ми хочемо показати, що дія чи подія відбулася в минулому, але має зв'язок з теперішнім часом або впливає на нього. Він також використовується для опису дій, які стали результатом або наслідком минулих дій і ще мають значення в теперішньому часі.
 
Теперішній доконаний час може використовуватися з розповідними конструкціями, які показують, скільки разів щось сталося в минулому, але точний час не зазначений. Також його можна використовувати для вираження життєвого досвіду або досягнень у житті.
 
Навчання правильного вживання теперішнього доконаного часу допоможе вам точніше виразити зв'язок між минулим та теперішнім часом, а також виразити результати або наслідки минулих дій, які ще мають значення в теперішньому часі.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати