Теперішній тривалий час (Present Continuous) в англійській мові

21.05.2023
22
0
Теперішній тривалий час, відомий також як Present Continuous, використовується для вираження дій або подій, які відбуваються в даний момент часу або взяли початок і тривають протягом певного періоду часу навколо моменту говоріння.
 
Форма теперішнього тривалого часу складається з допоміжного дієслова "am", "is", "are" (залежно від особи) і дієслова у -ing формі (дієприкметник у теперішньому часі).
 
Загальна структура речення теперішнього тривалого часу:
Subject + am/is/are + verb-ing
 
Наприклад:
- I am studying for my exams. (Я вчуся для своїх іспитів.)
- She is reading a book. (Вона читає книгу.)
- They are playing soccer in the park. (Вони грають у футбол у парку.)
 
У цих реченнях, "I", "She", "They" є суб'єктами, "am", "is", "are" є допоміжними дієсловами, а "studying", "reading", "playing" є дієприкметниками у -ing формі, що виражають тривалість дій.
 
Теперішній тривалий час використовується, коли ми хочемо описати дії, які відбуваються саме зараз або взяли початок і тривають протягом певного періоду часу. Він також використовується для опису тимчасових ситуацій, які відбуваються в даний момент.
 
При вживанні теперішнього тривалого часу, дія може мати зв'язок з моментом говоріння або вказувати на плани, які вже заплановані на майбутнє.
 
Навчання правильного вживання теперішнього тривалого часу допоможе вам точніше виразити дії, які відбуваються в даний момент часу або тривають протягом певного періоду часу.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати