Відмінювання іменників в німецькій мові

19.05.2023
31
0
В німецькій мові іменники відмінюються в залежності від відмінка, числа (однина або множина) та роду (маскулін, фемінін, нейтральний). Основні форми відмінювання іменників включають:
 
1. Однина (Singular):
   - Номінатив (Nominativ): Це форма, яка використовується для позначення основного підмета у реченні. Більшість іменників в номінативі однини маскулін роду отримують закінчення -er, фемінін -e, а нейтральний рід -s або -es.
   - Аккузатив (Akkusativ): Це форма, яка використовується для позначення прямого додатка у реченні. Закінчення в аккузативі однини можуть бути -en, -n або відсутні.
   - Датив (Dativ): Це форма, яка використовується для позначення косвеного додатка або кому щось належить у реченні. Закінчення в дативі однини можуть бути -e, -en або -em.
   - Генітив (Genitiv): Це форма, яка використовується для позначення власності або походження у реченні. Закінчення в генітиві однини можуть бути -s, -es або -en.
 
2. Множина (Plural):
   - Номінатив (Nominativ): Більшість іменників в номінативі множини отримують закінчення -en або -e.
   - Аккузатив (Akkusativ): Закінчення в аккузативі множини також можуть бути -en або -e.
   - Датив (Dativ): Закінчення в дативі множини зазвичай є -en.
   - Генітив (Genitiv): Закінчення в генітиві множини можуть бути -en або -e.
 
Варто зазначити, що відмінювання іменників має винятки та неправильні форми, які потребують окремого вивчення. Розуміння правил відмінювання вимагає практики та дослідження.
Поділитись матеріалом

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати