Наказова форма дієслова / Imperativ в німецькій мові

20.05.2023
37
0
Наказова форма дієслова, також відома як Imperativ, використовується для вираження наказу, прохання або заклику. Особливості наказової форми дієслова в німецькій мові наступні:
 
1. Для першої особи множини (wir) наказова форма дієслова співпадає з формою дієслова в давальному часі (Perfekt). Наприклад:
   - Kommen wir! (Прийдімо!)
   - Machen wir das! (Зробімо це!)
 
2. Для другої особи однини (du) та другої особи множини (ihr) наказова форма дієслова утворюється шляхом використання безособової форми дієслова. Зазвичай це форма дієслова в основі, без закінчення -st для другої особи однини, та без закінчення -t для другої особи множини. Наприклад:
   - Komm! (Прийди!)
   - Macht das! (Зробіть це!)
 
3. Для ввічливої форми другої особи однини (Sie) наказова форма дієслова також утворюється шляхом використання безособової форми дієслова, але без будь-яких закінчень. Наприклад:
   - Kommen Sie! (Прийдіть!)
   - Machen Sie das! (Зробіть це!)
 
Варто зазначити, що у деяких випадках наказова форма може мати специфічні особливості в залежності від самого дієслова. Тому рекомендується консультуватися з граматичними джерелами або словниками для отримання повної і точної інформації щодо наказової форми конкретних дієслів.
Поділитись матеріалом

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати