Простий (неозначений) минулий час (Past Simple) в англійській мові

21.05.2023
17
0
Простий (неозначений) минулий час, відомий також як Past Simple, використовується для вираження дій або подій, які відбувалися та завершилися в минулому. Цей час використовується для розповіді про події, які відбулися в певний момент у минулому.
 
Форма простого минулого часу для більшості дієслів складається з допоміжного дієслова "did" (для всіх осіб) та базової форми дієслова (інфінітив без частки "to" для дієслів).
 
Загальна структура речення простого минулого часу:
Subject + verb (дієслово у минулому часі)
 
Наприклад:
- I watched a movie last night. (Я дивився фільм минулої ночі.)
- They arrived late for the meeting. (Вони прийшли пізно на зустріч.)
 
У цих реченнях, "I" та "They" є суб'єктами, "watched" та "arrived" є дієсловами у минулому часі, що виражають дії, які відбулися в минулому.
 
Простий минулий час використовується для опису подій, які відбулися в минулому і мають закінчений характер. Він також використовується для опису послідовності подій у минулому.
 
Варто зазначити, що деякі дієслова мають неправильні форми в простому минулому часі. Наприклад, "go" має форму "went", "see" має форму "saw". Для таких дієслів потрібно вивчати їх неправильні форми.
 
Навчання правильного вживання простого минулого часу допоможе вам розповісти про події, що відбулися в минулому та мають завершений характер.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати