Минулий доконано-тривалий час (Past Perfect Continuous) в англійській мові

21.05.2023
20
0
Минулий доконано-тривалий час, відомий також як Past Perfect Continuous, використовується для вираження тривалості дії або події, яка почалася до певного моменту в минулому і тривала протягом певного періоду часу.
 
Форма минулого доконано-тривалого часу складається з допоміжних дієслів "had been" та дієслова у -ing формі (дієприкметник у теперішньому часі).
 
Загальна структура речення минулого доконано-тривалого часу:
Subject + had been + verb-ing
 
Наприклад:
- She had been studying for hours before she took a break. (Вона вчилася вже годинами, перш ніж зробила перерву.)
- They had been waiting at the restaurant when the power went out. (Вони чекали в ресторані, коли відбувся вимкнення електроенергії.)
 
У цих реченнях, "She" та "They" є суб'єктами, "had been" є допоміжними дієсловами, а "studying" та "waiting" є дієприкметниками у -ing формі, що виражають тривалість дій.
 
Минулий доконано-тривалий час використовується, коли ми хочемо підкреслити тривалість дії або події, яка почалася і тривала до певного моменту в минулому. Він також використовується для опису фону або контексту у минулому.
 
Часто минулий доконано-тривалий час поєднується з іншими часами, такими як минулий простий час або минулий доконаний час, для створення послідовності подій у минулому.
 
Навчання правильного вживання минулого доконано-тривалого часу допоможе вам точніше виразити тривалість дій та подій, що почалися до певного моменту в минулому.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати