Присвійний відмінок (Possessive Case) в англійській мові

17.05.2023
19
0
Присвійний відмінок використовується для вираження належності або привласнення іменника до певної особи, речі або істоти. Утворення присвійного відмінка залежить від форми іменника та прикметників, що його модифікують.
 
Основні правила утворення присвійного відмінка в англійській мові:
1. Звичайні іменники:
   - Додати апостроф (') та літеру "s" до кінця іменника: "John's book" (книга Джона), "the dog's tail" (хвіст собаки).
   - У випадку іменників у множині, додати апостроф (') після "s": "the students' notebooks" (зошити студентів), "the cats' toys" (іграшки котів).
 
2. Іменники, які закінчуються на "s":
   - Додати апостроф (') та літеру "s" до кінця іменника: "James's car" (автомобіль Джеймса), "the boss's office" (офіс начальника).
   - Якщо іменник утворює звук [із] (звук, що слухається після "s"), тоді додати лише апостроф (') після "s": "the business' success" (успіх бізнесу), "the princess' crown" (корона принцеси).
 
3. Прикметники та займенники:
   - Додати апостроф (') та літеру "s" до кінця прикметника або займенника: "my sister's car" (автомобіль моєї сестри), "their house's location" (розташування їх будинку).
 
Важливо пам'ятати, що в окремих випадках, коли іменник вже закінчується на "s" і має прослуховуваний звук [із], може бути допустиме використання апострофа без додавання "s". Однак, це питання стилю та індивідуальних вподобань.
 
Наприклад:
- "Mary's cat" (кіт Мері)
- "The teacher's desk" (стіл вчителя)
- "My friend's car" (автомобіль мого друга)
- "The company's logo" (логотип компанії)
- "Her sister's wedding" (весілля її сестри)
- "The cat's tail" (хвіст кота)
- "John's house" (дім Джона)
- "The children's toys" (іграшки дітей)
- "The book's cover" (обкладинка книги)
 
Варто зауважити, що присвійний відмінок використовується для вказівки належності та привласнення, і може бути використаний як у мовному, так і в писемному стилі. Правильне використання присвійного відмінка допоможе точно виразити власність чи зв'язок між іменниками та їх власниками.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати