Минулий тривалий час (Past Continuous) в англійській мові

21.05.2023
15
0
Минулий тривалий час, відомий також як Past Continuous, використовується для опису дій або подій, які відбувалися у певний момент у минулому та тривали певний період часу. Цей час наголошує на тривалості дії, що відбувалася у минулому.
 
Форма минулого тривалого часу складається з допоміжного дієслова "to be" в минулому часі (was/were) та дієслова у -ing формі (дієприкметник у теперішньому часі).
 
Загальна структура речення минулого тривалого часу:
Subject + was/were + verb-ing
 
Наприклад:
- I was studying all night. (Я вчився цілу ніч.)
- They were playing football when it started raining. (Вони грали у футбол, коли почався дощ.)
 
У цих реченнях, "I" та "They" є суб'єктами, "was" і "were" є допоміжними дієсловами в минулому часі, а "studying" та "playing" є дієприкметниками у -ing формі, що виражають тривалість дії.
 
Минулий тривалий час використовується, коли ми хочемо розповісти про події, які відбувалися у минулому та тривали протягом певного часу. Він також використовується для опису контексту або фону у минулому.
 
Варто зазначити, що часто минулий тривалий час поєднується з іншими часами, такими як минулий простий час або минулий доконаний час, для створення послідовності подій у минулому.
 
Навчання правильного вживання минулого тривалого часу допоможе вам більш точно виразити тривалість дій та подій у минулому.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати