Пасивний стан (Passive Voice) в англійській мові

21.05.2023
24
0
Пасивний стан, в англійській мові, використовується для підкреслення об'єкта дії, а не суб'єкта, і переносить активне дієслово в пасивну форму. У пасивному стані об'єкт стає суб'єктом речення, а суб'єкт або діяч дії, стає уточненим присудком за допомогою допоміжного дієслова.
 
Форма пасивного стану складається з допоміжного дієслова "to be" у потрібній формі (залежно від часу та особи) і дієслова в третій формі (причасті минулого часу або дієслова, яке закінчується на -ed для правильних дієслів, або на -en, -d, -t, -n для неправильних дієслів).
 
Загальна структура пасивного стану:
Subject + to be + past participle (дієприкметник)
 
Наприклад:
- The letter was written by John. (Лист був написаний Джоном.)
- The house is being renovated. (Будинок ремонтують.)
 
У цих реченнях, об'єкти (the letter, the house) стають суб'єктами, а суб'єкти (John, they) стають уточненими присудками.
 
Пасивний стан використовується, коли бажають зосередитись на дії, що відбувається з об'єктом, а не на дії, яку виконує суб'єкт. Він може використовуватися для підкреслення важливості об'єкта, розмови про загальні факти, невідомого діяча, наукових описів та інших ситуацій.
 
Варто зазначити, що не всі дієслова можуть бути перенесені в пасивний стан, особливо ті, що виражають стан, почуття або не мають об'єкта.
 
Навчання правильного вживання пасивного стану допоможе вам точніше виразити акцент на об'єкті дії та вибрати відповідну форму пасивного стану залежно від контексту.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати