19.05.2024 травня
День блокнота
День народження Кубика Рубіка
Віртуальний помічник

Відносні займенники (Relative pronouns) в англійській мові

22.05.2023
314
0
Відносні займенники (relative pronouns) використовуються для введення відносних речень, які додають додаткову інформацію про певну особу, річ або місце в реченні. Вони утворюють зв'язок між основним реченням і підрядним реченням, яке містить додаткову інформацію.
 
Основні відносні займенники в англійській мові:
- Who (для відносних займенників, які відносяться до осіб): The girl who is standing there is my sister. (Дівчина, яка стоїть там, - моя сестра.)
- Whom (для відносних займенників, які відносяться до осіб, в функції об'єкта): The man whom you met is my father. (Чоловік, з яким ти познайомився, - мій батько.)
- Which (для відносних займенників, які відносяться до речей або тварин): The book which is on the table is mine. (Книга, яка знаходиться на столі, - моя.)
- That (використовується як альтернатива для who або which): The car that I bought is blue. (Машина, яку я купив, - синя.)
 
Відносні займенники використовуються для поєднання двох речень, при цьому вони можуть виконувати різні ролі в підрядному реченні, такі як підмет, додаток або обставина. Вони також можуть бути поєднані з прийменниками, що утворюють відносні прийменникові фрази.
 
Наприклад:
- The woman who is sitting next to me is my friend. (Жінка, яка сидить поруч зі мною, - моя подруга.)
- The house in which they live is very old. (Дім, в якому вони живуть, дуже старий.)
- The book that I'm reading is very interesting. (Книга, яку я читаю, дуже цікава.)
 
Відносні займенники можуть бути використані в різних часових формах та реченнях. Вони допомагають зв'язати інформацію і створюють більш зв'язне і зрозуміле висловлювання.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати