Майбутній доконано-тривалий час (Future Perfect Continuous) в англійській мові

21.05.2023
17
0
Майбутній доконано-тривалий час (Future Perfect Continuous) в англійській мові використовується для вираження тривалої дії, яка буде тривати до певного моменту в майбутньому та буде завершена до цього моменту. Він поєднує в собі аспекти тривалості та завершеності.
 
Форма майбутнього доконано-тривалого часу складається з допоміжного дієслова "will have been" (або "shall have been") у майбутньому часі, дієслова "have" у формі Present Perfect і дієприкметника в формі Present Participle (-ing форма дієслова).
 
Загальна структура речення майбутнього доконано-тривалого часу:
Subject + will have been + Present Participle
 
Наприклад:
- By the time she arrives, I will have been waiting for two hours. (До того моменту, як вона прибуде, я буду чекати дві години.)
- They will have been working on the project for six months by next week. (Вони будуть працювати над проектом шість місяців до наступного тижня.)
 
Майбутній доконано-тривалий час використовується, коли ми хочемо підкреслити тривалість дії, яка буде вже завершена до певного моменту в майбутньому. Він часто вживається зі специфічними виразами часу, як-то "by the time" (до того моменту), "by next month" (до наступного місяця), "by the end of the year" (до кінця року) та іншими.
 
Вивчення правильного вживання майбутнього доконано-тривалого часу допоможе вам точніше виразити тривалість та завершеність дії до певного моменту у майбутньому.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати