Дієприкметник, як прикметник / Partizip als Adjektiv в німецькій мові

20.05.2023
19
0
Дієприкметник, використований як прикметник, називається "Partizip als Adjektiv". Це означає, що дієприкметник виступає як прикметник і описує якусь ознаку чи властивість предмета або особи.
 
У німецькій мові, дієприкметник може бути використаний як прикметник, коли його ставлять перед іменником, і він змінюється в роді, числі та відмінку, як будь-який інший прикметник. Отже, дієприкметник може виражати як маскулін, фемінін, нейтральний рід, однину, множину, так і різні відмінки.
 
Декілька прикладів дієприкметників, використаних як прикметники:
 
- Der laufende Hund (біжать собака)
- Die spielende Kinder (грають діти)
- Das geöffnete Fenster (відчинене вікно)
- Die singenden Vögel (співають птахи)
- Die gefallenen Blätter (випали листя)
 
У цих прикладах, дієприкметники "laufende", "spielende", "geöffnete", "singenden" та "gefallenen" використовуються як прикметники, щоб описати ознаки або властивості іменників "Hund" (собака), "Kinder" (діти), "Fenster" (вікно) та "Blätter" (листя). Вони змінюються залежно від роду, числа та відмінка.
Якщо ви бажаєте отримати більше прикладів дієприкметників, використаних як прикметники, я радо надам вам кілька додаткових прикладів:
 
- Die lachende Frau (сміюча жінка)
- Der rennende Junge (бігаючий хлопчик)
- Das weinende Kind (плачуча дитина)
- Die schreienden Fans (кричать фани)
- Der fallende Baum (падаюче дерево)
 
У цих прикладах дієприкметники "lachende", "rennende", "weinende", "schreienden" та "fallende" використовуються для опису ознак або властивостей іменників "Frau" (жінка), "Junge" (хлопчик), "Kind" (дитина), "Fans" (фани) та "Baum" (дерево). Вони також змінюються залежно від роду, числа та відмінка.
Поділитись матеріалом

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати