Cтупені порівняння прикметників в німецькій мові

20.05.2023
76
0
Ступені порівняння в німецькій мові використовуються для порівняння характеристик або властивостей предметів, які виражаються прикметниками. Існують три ступені порівняння: позитивний (порівняння на рівність), компаративний (порівняння вищого ступеня) і суперлативний (порівняння найвищого ступеня).
 
1. Позитивний ступінь:
   В позитивному ступені порівняння використовується основна форма прикметника без будь-яких змін.
   - groß (великий)
   - schön (красивий)
   - klug (розумний)
 
2. Компаративний ступінь:
   Компаративний ступінь використовується для порівняння двох об'єктів або властивостей. Утворення компаративного ступеня може включати додавання суфіксу "-er" до прикметника і використання порівняльного слова "als" (як) для позначення порівняння.
   - größer (більший) als
   - schöner (красивіший) als
   - klüger (розумніший) als
 
3. Суперлативний ступінь:
   Суперлативний ступінь використовується для порівняння одного об'єкта або властивості з усіма іншими об'єктами або властивостями. Утворення суперлативного ступеня може включати додавання суфіксу "-st" або "-est" до прикметника і використання суперлативного слова "am" (най-) для позначення найвищого ступеня порівняння.
   - am größten (найбільший)
   - am schönsten (найкрасивіший)
   - am klügsten (найрозумніший)
 
Деякі прикметники мають неправильне утворення ступенів порівняння, наприклад:
- gut (добрий) -> besser (кращий) -> am besten (найкращий)
- viel (багато) -> mehr (більше) -> am meisten (найбільше)
 
Зверніть увагу, що прикметники можуть також мати регулярні зміни у формі при утворенні ступенів порівняння. Наприклад, деякі прикметники замінюють "a" на "ä" у компаративному і суперлативному ступенях, як "klein" (малий) -> "kleiner" (менший) -> "kleinste" (найменший).
 
Нагадую, що це загальна інформація про ступені порівняння прикметників в німецькій мові, і існують винятки та варіанти утворення.
Поділитись матеріалом

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати