Репродуктивний період у житті людини починається

Guest
0 1
  • Запитав/ла: Гість
  • Предмет: Біологія
  • Перегляди: 30
  • Дата: 22.05.2023

Залишити відповідь

Або
  1. Viktoriya
    Viktoriya
    22 травня 2023 15:46
    0 0
    Статевим дозріванням.

    Репродуктивний період у житті людини починається з моменту настання статевої зрілості, коли відбувається фізіологічне досягнення здатності до розмноження. У жінок цей період зазвичай розпочинається з першої менструації (менархе) і триває до менопаузи, коли настане природна зупинка функції яєчників і закінчується можливість розмноження. Зазвичай менархе відбувається у віці від 9 до 15 років.

    У чоловіків репродуктивний період, зазвичай, починається у підлітковому віці, коли стає можливим досягнення статевої зрілості. Це відбувається приблизно у віці 12-16 років. Репродуктивний період у чоловіків, в принципі, триває протягом усього дорослого життя, здатність до розмноження зберігається до поки є достатньо активної сперматогенезу.

    Важливо зазначити, що ці вікові межі є загальними і можуть відрізнятися у різних людей. Біологічний ритм розвитку і статеву зрілість можуть впливати генетичні та зовнішні фактори, такі як спадковість, стан здоров'я, харчування та інші фізіологічні та середовищні чинники.
Виберіть, кому хотіли б написати