19.05.2024 травня
День блокнота
День народження Кубика Рубіка
Віртуальний помічник

Закінчення (s / es) в англійській мові

21.05.2023
84
0
Закінчення "-s" або "-es" використовується для утворення множини і третьої особи однини в дієсловах, а також для утворення деяких форм іменників і прикметників. Ось декілька випадків використання цих закінчень:
 
1. Множина дієслів: Закінчення "-s" додається до дієслова, щоб утворити його форму множини. Наприклад: cats (коти), dogs (собаки).
 
2. Третя особа однини дієслів: У формі третьої особи однини (Present Simple) закінчення "-s" або "-es" додається до дієслова. Наприклад: she walks (вона йде), he catches (він ловить).
 
3. Прикметники: Закінчення "-s" або "-es" може також використовуватися для утворення прикметників від іменників. Наприклад: green (зелений), oranges (апельсинові).
 
4. Незмінні іменники: Деякі іменники мають закінчення "-s" або "-es" навіть у формі однини. Наприклад: glasses (окуляри), scissors (ножиці).
 
5. Займенники: Деякі займенники мають варіанти з закінченням "-s" або "-es" для позначення множини або форми третьої особи однини. Наприклад: he - his, they - theirs.
 
Використання закінчень "-s" або "-es" залежить від граматичних правил та особливостей слова, тому варто звертати увагу на правильну форму при використанні цих закінчень.
Поділіться з друзями

Коментарі

Або
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Виберіть, кому хотіли б написати